Rekordot akart dönteni, az élete lett a tét

Sajtos sütit evett, sokat: most kómában a gasztroíró

Rekordot készült dönteni a leginkább Mighty Rib becenéven ismert Kevin Shalin, de a kísérlet tragikusan sült el, a gasztroíró a több száz sajtos sütemény elfogyasztása közben kómába esett.

2013.06.24 07:27ma.hu

Rángatózni kezdett és eszméletlenül esett össze egy arkansasi étteremben Kevin Shalin, miután legyűrte a 413. sajtos süteményt is, most kómában fekszik a kórházban, miközben az orvosok az életéért küzdenek. A The Mighty Rib becenéven ismert író, aki élelmiszerekkel és éttermekkel foglalkozik, számos gasztroszerző és kritikus után maga is azzal a szándékkal fogott neki a nagy habzsolásnak, hogy megdönti az étterem korábbi rekordját. A Little Rock minden vendégének ingyenesen kínálja a megrendelt étel mellé a Cheddar Bay elnevezésű süteményt, amelynek fő alkotóeleme a sajt, emiatt meglehetősen nehéz csemegének számít: darabja 150 kalóriát és rengeteg zsiradékot tartalmaz.

Mighty Ribet azonban ez nem tántorította el a kalandtól, amikor a bárban helyet foglalva szórakozottan a szájába vette az első darab kekszet. "Leült a bárban, míg asztalra vártunk és úgy döntött, megpróbálja a kekszet. Úgy gondolta, a legcsodálatosabb dolog, amit valaha a szájába kapott" - mesélte az egyik kollégája, az ugyancsak élelmiszerekről író Daniel Walker. Amikor az egyik szintén ott helyet foglaló vendég, Kelly Gee megerősítette, hogy a kekszek valóban ingyen vannak és annyit ehet belőle, amennyit csak akar, beindult a férfi fantáziája.

"Nagyjából úgy 30 körül azt láttam, hogy elindult az étterem vezetőjéhez, megkérdezni, mi volt a rekord ebből a kekszből. Aztán visszajött és csak annyit mondott: azt hiszem, teljesíteni tudom a 415-öt, majd nekiveselkedett, és a morzsák beborították a szakállát" - mondta Gee.

Csakhogy a 412. darab után váratlanul szédülést érzett. A barátai biztatták, hogy hagyja abba a kísérletet, de ő - feltehetően azért, mert már annyira közel volt a célhoz - belekezdett a 413. süteménybe is. Ám mielőtt befejezhette volna, sűrű rángatózások közepette a földre esett és a mire a mentők megérkeztek, már kómában volt. Az orvosok szerint a kekszben lévő vajmolekulák blokkolhatták Shalin agyműködését - írja a Daily Mirror.

A napilap értesülései szerint az orvosok mintegy 9 liternyi vajat szívtak le a szervezetéből, most arra számítanak, hogy amint teljesen kiürül belőle a tömény zsiradék, az állapota is helyreáll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.