Egy eddig felfedezetlen sír lett a végzete

Hagyták elevenen eltemetve meghalni a sírrablót a cimborái

Egy korábban ismeretlen ősi sírt kezdett kiásni három sírrabló, ám egy rossz mozdulattól beomlott a gödör oldala és maga alá temette az egyik gazfickót. Társai csak másnap szóltak a rendőröknek.

2013.06.19 17:01ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Élve lett eltemetve és nem élte túl az éjszakát az a sírrabló, aki két társával együtt kezdte kiásni és fosztogatni a kínai Xianyang város egyik régi temetőjének sírjait. A 26 éves Jet Ming és bűntársai egy korábban felfedezetlen, csaknem háromezer éves sírra bukkantak, amit előbb feltártak, majd Ming beleugrott, hogy körülnézzen, mit rejteget a kamra. Csakhogy a frissen felásott föld nem bírta megtartani a saját súlyát és ráomlott a fiatalemberre, maga alá temetve őt.

Két társa annyira megijedt, hogy segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről, így Mingnek esélye sem volt kiszabadulnia, mire pedig másnap a két "jóbarát" elment, hogy feladja magát a rendőrségen, addigra a férfinak már késő volt. Ezzel együtt a rendőrség szóvivője elismerte, hogy van jó oldala is a tragédiának: ha a három sírrabló nincs, talán sosem fedezik fel a háromezer éves, régi relikviákkal teli sírkamrát - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.