"Nem kellett volna a gyerekeknek ezt látniuk"

Paprikaspray-t kellett bevetni a bölcsiben hajba kapó szülők ellen

Először csak szóban feszültek egymásnak, de egy idő után már fizikailag is összetűzésbe keveredett három szülő a bölcsőde udvarán, míg a gyerekekre vártak, végül a rendőrségnek kellett közbelépnie.

2013.05.31 09:06ma.hu

Nem volt más lehetőség, kénytelenek voltak a rendőrök a paprikaspray-t bevetni, amikor az angliai Cornwall egyik bölcsődéjében verekedés tört ki a szülők között. A jelenetet ráadásul a gyerekek is végignézték, mivel az eset akkor történt, amikor a szülők délután azért gyűltek össze, hogy hazavigyék a kicsiket - számolt be a Daily Mirror című napilap. A rendőrök épp a helyszínen voltak, mert a nap folyamán korábban két anyuka között vita robbant ki - áll a jelentésben.

Miután őket sikerült lecsillapítani, a rendőrök a helyszínen maradtak, hogy fenntartsák a békét, de amíg a szülők arra vártak, hogy a gyerekeket összegyűjtsék a dadusok, a két nő hozzátartozói "rendellenes módon" kezdtek viselkedni. Az egyik férfi a tisztek jelenléte és figyelmeztetése ellenére agresszívvá vált és bántalmazni kezdte a másik szülőt, mire a rendőröknek nem maradt más választásuk a verekedők szétválasztására, mint bevetni a náluk lévő gázspray-t.

"A gyermekek olyasminek voltak szemtanúi, amit nem kellett volna látniuk. A CS spray ugyanakkor a tisztek hatékony eszköze, különösen olyankor, amikor a közrend sérül vagy erőszakos incidenseket kell megelőzni" - fogalmazott az eset után a rendőrség szóvivője. A rendbontókat az évzáróig kitiltották az intézményből, a gyerekeikkel együtt, a rendőrség képviselői pedig másnap visszatértek a bölcsibe és a szomszédos óvodába, hogy megnyugtassák a csemetéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.