Felocsúdni sem volt ideje

Puszta kézzel fojtotta meg a medvét, így élte túl a támadást

Felfogni sem nagyon volt ideje a juhásznak, mi történik, máris fölötte tornyosult a felbőszült medve, így ösztönösen az egyetlen esélyt jelentő dolgot tette: megragadta a vadállat nyakát és szorítani kezdte.

2013.05.28 13:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor a bokrok közül előrontott egy felbőszült medve, a nyáját legeltető pásztornak csak annyi ideje maradt, hogy felpattanjon ültéből, de addigra már fölötte magasodott a vadállat. A 48 éves, bosznia-hercegovinai Focában élő Blazo Grkovicnak nem sok esélye volt a nála nagyobb és nyilvánvalóan erősebb vaddal szemben, de amennyire tudta, megpróbálta védeni magát, ezért ösztönösen a medve nyakát kapta el és elkezdte szorongatni.

"Megragadtam és megpróbáltam eltolni magamtól, hogy ne tudjon harapni. Csak fogtam a torkát és megszorítottam, aztán csak szorítottam, míg össze nem esett" - mesélte utóbb a kivételesen szerencsés férfi. "A vadőr szerint valószínűleg a bátorsága mentette meg az életét, mert az, hogy átfogta a nyakát, azt jelentette, hogy a medve nem tudta sem a mancsaival megütni, sem megharapni. Persze van egy csomó vágás rajta, némelyik elég mély is, de egyik sem életveszélyes" - vette át a szót a férfi 39 éves felesége, Mira.

A pásztort mindenesetre most a sebei miatt kórházban kezelik, és megfigyelés alatt tartják - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.