Több ezer dolláros kárt okozott a mackó

Medvebocs tévedt a boltba, de nem vásárolni akart

Alaszkában nem ritka látvány a fekete medve, de a vegyesbolt vásárlóinak és eladóinak mégis alaposan elkerekedett a szeme, amikor váratlanul egy kölyökmackó kezdett randalírozni a zöldségespulton.

2011.10.19 17:29ma.hu

Azt mindenki tudja Alaszkában, hogy a feketemedvék szeretik a zabkását, de hogy mit keresett egy kölyökmaci a Ketchikan városi vegyesbolt zöldségespultján, arról legfeljebb csak találgatni lehet. A bocs minden bizonnyal eltévedt, utána pedig annyira megijedt, hogy nem tudott máshová menekülni.

Az üzlet hentese vette fel mobiljával a jelenetet, amint a riadt mackó a teljes zöldségkészletet tönkretette, de más áruk is megsínylették a "látogatását", összesen több ezernyi dolláros kárt okozott a bolt tulajdonosának. Végül az egyik vásárlónak sikerült elkapnia a kölyköt, és a hátsó ajtón keresztül engedte ki az erdő felé őt.

A helyi lap beszámolója szerint a hatóságok úgy vélik, hogy elárvult medvebocs lehetett, mert semmi nem utalt arra, hogy az anyja a közelben lenne - márpedig egy ekkora kölyköt ritkán hagy magára a szülője. Az esetnek viszont van egy nyertese is: egy helyi állattenyésztő, aki a tönkrement árut teljes egészében megkapta a boltostól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.