Nem riadt meg a lakástulaj a betörőtől

Egy szál alsógatyában menekült Mohammed Ali

A buggyos nadrág lett a veszte a betörőnek, aki egy kirándulásra ment család otthonát kezdte kipakolni, de nem volt elég gyors, mert a háziak még ott találták. A lerángatott nadrágja lett a bűnjel.

2013.05.17 10:02ma.hu

Amikor Chris Newbury hazatért a családi kirándulásból az angliai Grangetownban lévő otthonába, meglepődve fedezte fel már az utcáról, hogy a 21. emeleti lakásában ég a villany. Rögtön tudta, hogy valaki olyan van ott, akinek nem kellene, ezért nem érte felkészületlenül a lakásban talált betörő. Utóbbi viszont igencsak meglepődött és fejvesztve próbált menekülni, de végül csak a nadrágját veszítette, azt is azért, mert némi dulakodás után a bátor lakástulajdonos úgy döntött: nem törődik a sérülésveszéllyel, ő bizony nem engedi elfugni a tolvajt.

Fotó: Rendőrség/Anglia


Igaz, nem volt könnyű dolga: a betörő, akit Mohammed Alinak hívnak, egy ereje teljében lévő ifjonc, míg Newbury az 56 évével kevésbé fürge és erős. "Megfenyegetett, hogy kés van nála, de elhatároztam, hogy mindenképp elkapom" - mesélte utólag a hős házigazda. A veszély mellett azonban további nehézséget jelentett, hogy a betörő a manapság divatos bő nadrágot viselte, a feneke közepéig lehúzva. Annál fogva tehát aligha lehetett volna visszatartani, ki is használta a menekülő férfi ezt a véletlen szerencsét, mert csak kicsusszant a nadrágból és alsónadrágban bukdácsolva indult lefelé az emeletről.

A balszerencséjét mégsem kerülhette el: a bűnjelként megtartott nadrág tökéletes bizonyítékot szolgáltatott később, amikor letartóztatták - adta hírül a Mirror című brit lap. Ezen ugyanis megtalálták a DNS-ét és így már nem volt értelme tagadni, hogy valóban ő járt Newbury lakásában. "Tulajdonképp ez így eléggé mulatságos, bár csalódott voltam, amiért sikerült elmenekülnie" - mondta Chris, aki a dulakodásban néhány zúzódást szedett össze az arcán, a mellkasán és a csuklóján.

A betörő bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson betöréses lopás, testi sértés és rongálás vétségével, büntetése két év és nyolc hónap börtön lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.