Így kizárhatták a csalás lehetőségét

Alsógatyára vetkőztették a felvételizőket a tesztíráson

Megalázó felvételi vizsgában volt része mintegy 800 indiai diáknak, amikor a vizsgabiztosok levetették velük a nadrágjaikat, hogy így vegyék elejét a puskázást a zsebekbe rejtett segédeszközökkel.

2013.03.12 17:28ma.hu

Hiába tiltakoztak, végül kénytelenek voltak egy szál alsónadrágban megírni a felvételi tesztet egy közép-indiai középiskola fiú diákjai, mivel a vizsgáztatók levetették velük a nadrágokat. Az indoklás szerint erre azért volt szükség, mert a korábbi vizsgákon már több mint 30 tanulót kaptak puskázáson, és a nadrág különösen alkalmas az okostelefonok, különböző válaszlapok vagy akár mikroadóvevők elrejtésére.

"Rettentő kellemetlen volt. Ugyanabban az időpontban ugyanott lányok is vizsgáztak és csak bámultak ránk. Alig tudtam koncentrálni, annyira zavarban voltam" - mesélte az egyik diák az austriantimes.at című osztrák hírhonlap szerint. Az iskolaigazgató ugyanakkor azzal védekezik, hogy ilyenkor annyira sok a vizsgázó, hogy képtelenség a felügyelőknek mindenkit szemmel tartaniuk.

"Ha viszont nincs ruha, nincs hová elrejteni semmit" - zárta le a kérdést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.