A biztonsági berendezés jól működött

Direkt ment a fának: tesztelte a légzsákot

Biztos akart lenni abban egy német autótulajdonos, hogy jól működik a légzsákja, ám erről egy kissé szokatlan módon győződött meg: szándékosan nekihajtott egy fának. A légzsák jó volt, a jogsija viszont ugrott.

2013.05.08 07:29ma.hu

Nem volt vészes az ütközés ereje, de mégis nekicsapódott az út mentén egy fának a Ford Mondeo, a közelben autózók jelentették a balesetet a rendőrségnek az alsó-szászországi Goslarban. A kiérkező helyszínelőket azonban csak ezután érte az igazi megdöbbenés. Miután meggyőződtek róla, hogy a sofőr nem sérült meg súlyosan, összeszedték az autó lökhárítójának maradékát, betették a csomagtartóba, hogy el lehessen vinni javításra, közben pedig megkérdezték a 45 éves Uwe Schragert, hogy mégis hogyan történt a baleset.

A sofőr - akinek mind az alkohol-, mind a drogtesztje negatív lett - bevallotta, hogy szándékosan ment a fának. "Tudtam, hogy az autóba be van építve a légzsák, de nem bíztam benne, hogy működni is fog. Ezért tesztelni akartam. Úgy gondoltam, jobb, ha egy kisebb sebességű ütközéssel ellenőrzöm, amely után akkor is életben maradok, ha nem működne, mintsem egy óriási ütközésben derüljön ki, amikor már túl késő rájönni, hogy mégis rossz" - magyarázta a férfi.

(Illusztráció)


Mint kiderült, a férfi arra számított, hogy a próba után a felrobbant légzsákokat vissza lehet tuszkolni a helyére, fogalma sem volt róla, hogy ez nem lehetséges - fűzte hozzá a rendőrség szóvivője. Ráadásul számításaival ellentétben egy ilyen karambol után a biztosító sem fizet egy petákot sem, hisz nem véletlen baleset történt. A rendőrség mindenesetre azonnal bevonta a férfi jogosítványát és elküldte a sofőrt egy pszichiátriai vizsgálattal kombinált alkalmassági tesztre - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Mindenképp el kell végezni a pszichiátriai teszteket, hogy megállapítsák, alkalmas-e ez az ember arra, hogy egyáltalán jogosítványt kapjon. Bebizonyosodott, hogy előbb kétszer egy falnak is nekiment alacsony sebességgel, mielőtt aztán elgázolta a fát. Ez nem normális viselkedés" - mondta a rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.