Egy buszmegállóban dördült el a lövés

Megölte a feleségét, mert összevesztek a váláson

A férjnek esze ágában sem volt válni, de hiába győzködte feleségét, ő nem akarta meggondolni magát. Ezért aztán a férj pisztolyt rántott és a buszmegállóban lelőtte a feleségét.

2013.05.02 09:18ma.hu

A kiérkező mentők minden erőfeszítése ellenére meghalt az a svájci nő, akit férje egy buszmegállóban lőtt le közvetlen azután, hogy hasztalanul próbálta jobb belátásra bírni a válással kapcsolatban. A 35 éves Mirvete mindenáron véget akart vetni a házasságának, tíz évvel idősebb férje azonban ebbe nem akart belenyugodni. Miután bánatában legurított egy sört a helyi kocsmában, Riniken városában, fegyvert rántott és lelőtte az asszonyt. A szemtanúk elmondása szerint ráadásul a legnagyobb nyugalommal nézte végig, amint a mentők elkeseredetten próbálják megmenteni Mirvete életét - eredménytelenül.

A koszovói születésű Afrim Mujajt a bíróság 20 év börtönre ítélte, melynek kiszabásakor figyelembe vették, hogy a férfi még a tárgyalás során sem tanúsított megbánást, mindvégig azt hangoztatta, hogy felesége a saját hibájából halt meg, amiért annyira elutasító volt és nem akart beszélni vele. "Gondolják csak el a helyzetet, én egy aggódó apa vagyok, akit eltiltottak attól, hogy láthassa a gyerekeit, és szerettem volna egy kompromisszumot kötni. Nem vagyok erőszakos ember, valójában mindig is az erőszak ellen voltam, elvégre nem a vadnyugaton élünk, és bizonyos törvényeket be kell tartani" - hangzott a vádlott magyarázata.

Mégis a sörözés után megvárta a munkából hazainduló feleségét és a buszmegállóban ötször rálőtt. A fegyverrel kapcsolatban azt mondta, hogy azért tartotta magánál, hogy megvédje magát a feleségétől, aki több mint egy évvel korábban elköltözött tőle és megindította a válópert. Annak a tárgyalásán egyébként a nő épp a férje erőszakos természetét és a gyilkossággal való fenyegetést emelte ki fő okként. Később egy honfitársával új kapcsolatot kezdett, de amikor erről a volt férje tudomást szerzett, az új férfit is megfenyegette.

A gyilkost néhány órával az eset után a saját lakásában tartóztatták le, ahová újabb iszogatás után tért haza - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.