Átlépte a sebességet, máris kész volt a sztárfotó

Túl nagy volt a lendület: lebukott a kocsitolvaj

Magabiztosan indult neki a nagy teherautó-rablásnak a tolvaj, ám nem sokkal később a saját meggondolatlansága okozta a vesztét: olyan "sztárfotó" készült róla, ami után már nem volt értelme tagadni.

2013.04.29 08:44ma.hu

Tökéletesnek tűnt a terv, senki nem vette volna észre, amikor kigördül a parkolóból a teherautóval, de elbízta magát a tolvaj és most az önhittsége miatt bíróság előtt kell felelnie a tettéért. A Sarstedtből (Németország) eliszkoló tolvaj ugyanis megfeledkezett arról az apróságról, hogy a parkolóból kihajtva mindenfelől sebességmérő kamerák vigyázzák a forgalmat és a szabályok betartását.


Ám a tolvaj abbéli igyekezetében, hogy mielőbb eltűnjön a tetthelyről, rendesen rálépett a több mint 110 ezer eurót (40 millió forint) érő teherautó gázpedáljára, mire a következő automata traffipax tökéletes fotót készített a sofőrről. "Ha okosabb lett volna, akkor betartotta volna a sebességhatárt, de ha annyira okos lett volna, akkor eleve el sem lopta volna a teherautót az első adandó helyről" - fogalmazott az egyik rendőrtiszt.

A rendőrség mindenesetre még nem tudta bíróság elé állítani az elkövetőt, mert hiába a tökéletes fénykép, a gyanúsított személyazonosságát nem tudták kideríteni. Ezért aztán a nyilvánossághoz fordultak a fotó közzétételével, hátha valaki felismeri a nehéz lábú vezetőt - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.