Képtelenek voltak gyorsan menekülni

Csámpás bevásárlókocsi lett a kábeltolvajok veszte

Járművel mindig könnyebb és gyorsabb menekülni, mint gyalogszerrel - gondolták a tolvajok, akik egy vasúti raktárból fújtak meg nagy köteg kábeleket. De mindig van kivétel.

2013.04.18 07:57ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Elsőre jó ötletnek tűnt, hogy a bevásárlókocsival próbáljanak gyorsabban elszelelni a tolvajok, de végül épp az lett a vesztük, a rendőrségnek így már tényleg gyerekjáték volt elfogni a 35 éves nőt és az 57 éves férfit a nagy köteg kábelekkel együtt. A páros egy dortmundi vasúti raktárból fújta meg az összetekert vezetékeket, de arra gondoltak, gyorsabban iszkolhatnának el a helyszínről, ha szereznének egy teljesen szokványos, az áruházakból jól ismert bevásárlókocsit.

"Elég sok időt elvesztegettek azzal, hogy megpróbálták egyenes vonalban tartani a kocsit. Láttunk már ennél gyorsabb menekülést is" - magyarázta az elfogásuk után az egyik rendőr. "Ezt bárki, aki valaha járt már szupermarketben, megmondhatta volna nekik. Azok a kocsik soha nem mennek úgy, ahogyan szeretnénk" - jegyezte meg.

A két gyanúsítottat letartóztatták, és most azt vizsgálják, hogy van-e közük további kábellopásokhoz - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.