Trappolása az egész házban visszhangzott

Óriásnyúl kergette el az éjszakai tolvajt

Feldúlva találta reggelre a háza földszinti részét egy brit család, ám a kihúzgált fiókok és kiborított dobozok tartalmának jó része csak a kanapéig jutott, a tolvaj láthatóan hanyatt-homlok menekült a lakásból.

2013.02.18 07:29ma.hu

Alig akart hinni a szemének az angliai Plymouth városban élő Kimberly May és vőlegénye, Martin, amikor egy reggel feldúlva találták családi otthonuk alsó szintjét. A 30 éves nővér a párjával és közös gyermekükkel, Oliviával mélyen aludt az emeleti szobában, amikor a betörés megtörtént, ám valamikor a hajnali órákban a nő arra ébredt, hogy Toby, a 4,5 kilós óriásnyúl éktelen hangerővel elkezdett dübögni. "Felébredtem a zajra, de öt dobbantás után rájöttem, hogy megállt, úgyhogy visszamentem aludni" - emlékezett vissza a nő a múlt héten történt esetre.

Reggelre viszont szörnyű látvány fogadta a párost: a szekrények ki voltak nyitva, a fiókok kiborigatva, és észrevették, hogy számtalan dolog hiányzik. Miközben a rendőrséget hívták, a hiányzónak vélt holmik egy részét a kanapéra halmozva találták meg, minden bizonnyal a tolvaj ott akarta összegyűjteni egy kupacban, hogy aztán könnyebben vihesse magával - írta a The Daily Telegraph című brit lap. Kimberly úgy véli, csakis a nyúl zavarhatta meg a betörőt, trappolása olyan hangos volt, hogy akár nagytestű kutyának is hihette a tolvaj az éjszaka sötétjében.

"Mivel a karácsony és a születésnapom épp csak most múlt el, rengeteg ajándék és parfümök voltak mindenütt" - mondja a nő, hozzátéve, hogy ezeket hagyta a kanapén a tolvaj. A nyúl vélhetően az ajtónyitások zajára ébredhetett fel a ketrecében és felcsapott önkéntes rendőrnek, bár a gazdája elmondása szerint alapvetően békés és barátságos lény. A ketrece egy labradornak is kényelmes lenne, ennek a műanyag padlóján csapta a nagy zajt, amire Kimberly felébredt.

"Ahogy felriadtam, majd megfordultam, hogy tovább aludjak, a betörő bizonyára meghallotta az ágy nyikorgó hangját és ezért futott el" - véli a nő, akinek a félig-meddig szerencsésen végződött kaland ellenére mégis sikerült egy igazán értékes kincsét elveszítenie. "Sikerült elvinnie a laptopomat, egy iPadet és a táskámat, benne minden fontos holmival, de a legrosszabb, hogy a nagyapám első világháborús kitüntetését is ellopta. 2007-ben bekövetkezett haláláig egy tanácsi lakásban élt és egész életében alig volt valami vagyona, ez volt az egyetlen fontos dolog számára" - magyarázta az épp esküvőjére készülő nő, akinek a meghívókkal és egyéb, a lakodalomhoz készített papírokkal teli dobozát is magával vitte a tolvaj.

A rendőrség természetesen nyomozást indított a betörő ellen és a lakosság segítségét kérte, az óriásnyúl - amely egyébként kifejlett állapotában megközelítheti a hat kilót is - viszont máris megkapta a jutalmát az eredményes házőrzésért: egy új játszóalagutat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.