Üvegestől zuhant ki a bejáraton

Meglepődött a tolvaj a fotocellás ajtótól

A tréfás mondás alapján eddig csak a faltörő kosról tudhattuk, hogy a fotocellás ajtó nagy meglepetéseket tud neki okozni, de a tolvajoknak sincs nagyobb szerencséjük.

2013.04.02 08:51ma.hu

Ahogy a vicces hasonlat tartja: "meglepődött, mint faltörő kos a fotocellás ajtó előtt" - nos, valami ilyesmit érezhetett az a tolvaj is, aki egy nyugat-ausztráliai bevásárlóközpontban egy vásárló válláról lekapta a táskáját, majd azzal eredt futásnak, csakhogy útját állta a már említett ajtó. Pontosabban annak a fix, üvegezett oldala, ami előtt egy méretes növény álldogált, jelezve, hogy a kijárat nem ott van. A másik oldalon, vagyis a fotocellás ajtó mozgó felén viszont egy jól látható csík adta a tudtára a békés járókelőknek, hogy egy kicsit várni kell ott, mielőtt át tudnak haladni.

De a tolvajnak érthető okokból igen sietős volt a dolga, ezért gondolta, átszökken a virágládán, ki tudja, lehet, hogy fel sem ötlött benne, hogy közvetlenül mögötte egy üveg állja majd az útját. A lendülettől nemcsak az üveg tört darabokra, de a tolvaj is igencsak megüthette magát, az esetet látva pedig többen is a segítségére siettek, egészen addig, míg fel nem tűnt az egyik járókelőnek, hogy vélhetően egy rablás részesét segítik nagy lelkesen.



Addigra előkerült a férfi bűntársa is, aki egy autóval várakozott a közelben, megpróbálta felráncigálni a barátját, de előbb összeszedte tőle a percekkel korábban lopott táskát a benne lévő értékekkel együtt, aztán inkább elrohant az autóért. A tolvajt egy darabig szorosan fogta az egyik járókelő, de még mielőtt a rendőrség megérkezett volna, a férfi kiszabadult a szorításból és az autóba pattanva mindketten elmenekültek. A helyi rendőrség egyelőre reménykedik abban, hogy a közzétett videó alapján sikerül majd elfogniuk az elkövetőket - számolt be a Daily Telegraph című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.