Kár volt dicsekedni a lopásokkal

Balek tolvajok: a hülyeségük lett a vesztük

Minden valamirevaló betörő tudja, hogy a zsákmánnyal nem praktikus dicsekedni, főleg nem olyan helyen, ahol esetleg olyannak juthat a tudomására, aki elől jobb lenne elbújni. És vannak a balek betörők...

2013.04.26 15:59ma.hu

Jópofa balhénak tűnt, de most bőven lesz ideje gondolkozni a lopásokon annak a fiatalembernek, aki a saját hülyeségének köszönhetően bukott le és kapott börtönbüntetést több lopásért és betörésért. A 20 éves Conor Murphynek ráadásul a társai sem lehetnek túl hálásak: a hencegő fiatalnak köszönhetően egy nyolcfős banda minden tagját sikerült bíróság elé állítani és elítélni. A csapat több csúcskategóriás autót fújt meg, volt köztük BMW, Range Rovers, Porsche és a csúcs, egy 100 ezer fontos (35,7 millió forintos) Mercedes, de bűnlajstromukat néhány ékszer, telefon és laptop is gazdagította, amelyet összesen 15 különböző betörés során szedtek össze.

Fotó: Facebook


A banda tagjai természetesen igyekeztek mielőbb túladni a zsákmányon és pénzzé tenni a tárgyakat, de arra azért maradt idejük, hogy az egyik bandatagról fényképet készítsenek, amint az egyik ellopott fekete Range Rover motorháztetőjén ül, ezt pedig közzé is tette a Facebookon. A rendőrségnek ezután csupán annyi volt a dolga, hogy végignézze a többi fotót is a közösségi oldalon, és elég gyorsan összeállt a kép: a banda lefülelt tagja több lopott autó tetején is látható volt, néhány képen épp pezsgőt iszogatott közben, kezén hol Rolex, hol Cartier órák díszelegtek, és büszkén pózolt a körülötte heverő nagy kupac 20 és 50 fontos bankjegyek között.

A tolvajbanda pofátlanságát jól jellemzi, hogy amikor a rendőrség visszaszerezte a Mercedest és visszaadta azt a jogos tulajdonosának, a banda megpróbálta újra ellopni a megtartott kulccsal - de pechükre addigra a tulajdonos már átprogramozta a nyitókódot. A házkutatás során olyan videófelvételek is előkerültek, melyek tanúsága szerint a csoport tagjai az ellopott autókkal gyorsulási versenyeket rendeztek. A leghírhedtebbé mégis az a fotó vált, amelyen Conor Murphy két szelet kenyér közé szorított egy köteg bankjegyet, mintha szendvics lenne.

A bandatagok letartóztatása után Kensingtonban, London egyik legelitebbnek számító körzetében a felére estek vissza a betöréses bűncselekmények - számolt be a Daily Mirror. A nyolc, többségében 18-20 év közti fiatal - egy 23 éves férfi lóg csak ki a sorból - összesen 31 év és 2 hónap börtönbüntetést kapott a betörésekért. A rendőrfőnök csak annyit fűzött az ítélethez: a nyolc fiatal remekül csinálta, amit csinált, de a bukásuk egyértelműen a hülyeségüknek tudható be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.