Visszavonta a szervadományt a rákos beteg

"Legalább megvárták volna, míg teljesen meghalok"

Tudja jól, hogy már csak hónapjai vannak hátra, de valami jót is akart tenni még utoljára a férfi, ezért úgy döntött, felajánlja szerveit a halála után. De aztán közbejött valami.

2013.04.15 17:49ma.hu

Visszavonta a szervadományozási szándékát egy végstádiumú rákos beteg, miután a rivális donorközpontok munkatársai a szó szoros értelmében összeverekedtek az ágya fölött. A két tisztviselő azon kezdett vitatkozni, hogy melyikükhöz kerüljön a halál után a beteg teste, aztán a szóváltásból valódi pofozkodás kerekedett, mert nem tudták eldönteni, kit illet a 44 éves Zhang Yidong mája, veséje, tüdeje és szíve. A betegnek az orvosok szerint legfeljebb hat hónapja lehet még hátra.

A Kína középső részén található Hefei város kórházában fekvő férfit mélységesen felháborította a szervátültetéssel foglalkozó két intézet embereinek viselkedése, annyira, hogy végül felháborodottan kizavarta mindegyiket és nem tett nyilatkozatot a teste halál utáni felhasználásáról. Kínában enélkül nem ültethetik át a halottak használható szerveit más betegekbe.

"Egyáltalán nem úgy kezeltek, mintha még mindig élnék. A kórházi ágyamon keresztül bukfencezve ütötték egymást" - idézte a beteg szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. "Legalább megvárhatták volna, míg tényleg meghalok. Úgy éreztem magam, mint egy disznó, amely csak arra vár, hogy levágják. Úgyhogy most minden az enyém marad. Magammal viszem a testem."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.