Rekordszámú donor 24 óra alatt egy versenyen

Futottak, aztán csontvelőt adományoztak

Egy futóversenyhez kapcsolódóan hirdettek csontvelődonor-toborzást Németországban, az akció olyan jól sikerült, hogy minden eddigi rekordot sikerült megdönteni.

2012.04.23 15:29ma.hu

Rekordszámú, összesen 2406 fő döntött úgy egy Németországban tartott futóverseny után összesen 24 óra alatt, hogy regisztrál csontvelődonornak, megdöntve ezzel a korábbi csúcsot, amelyet Kanadában állítottak fel: ott egy nap leforgása alatt "csak" 1129 csontvelő-adományozót írtak össze. A vasárnap délután 4 órakor lezárult akciót ahhoz a maratoni futóversenyhez kapcsolták, amelyet a Német Posta szervezett Bonnban. Egy leukémiás beteg is rajthoz állt a versenyen.

A németországi donor-adatbanknak összesen 2,7 millió adományozó szerepel a listáján, akiket szükség esetén donorként be lehet hívni, saját bevallásuk szerint ezzel ők a világ legnagyobb ilyen szervezete. Rajtuk kívül egyébként több kisebb hasonló profilú vállalkozás is működik az országban, összesen 4,3 millió tagot tartanak nyilván, világszerte 18 millió csontvelődonorról tudnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.