"Szörnyen megalázó volt"

Futtatásért perelte be a főnökét a gyári munkás

250-szer kellett körbefutnia a gyár épületét egy dolgozónak a főnöke utasítására, miközben szótlanul kényszerült eltűrni a járókelők gúnyolódását. Most beperelte a munkaadóját.

2013.04.03 10:34ma.hu

Futtatta az alkalmazottját a gyári munkavezető, szó szerint: arra utasította, hogy 250-szer fussa körül az épületet büntetésből a túlzott lazaságáért. A 23 éves Ionela Lungu annyira megalázónak érezte az eljárást, hogy utóbb bírósághoz fordult és kártérítést szeretne kapni a romániai Hunedoarában működő gyártól.

"Három órán keresztül több mint 15 kilométert futottam. Mindenki engem nézett és csak nevettek rajtam, úgy éreztem magam, mint egy bolond" - panaszolta a nő a munkaügyi bíróságnak. "Kénytelen voltam végrehajtani, mert annyira megdöbbentem. Megalázó volt" - idézte a beszámoló részletét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Rosszul bántak velem. Senkivel sem viselkedtek még így. Ha nem dolgoztam eleget a gyárban, az csak azért volt, mert a vezetők nem adtak annyi munkát, hogy mindenkinek elegendő jusson" - védekezett a főnöke vádjai ellen Ionela. Jane Magaon ugyanis azt követően küldte őt futni, hogy úgy értékelte, az alkalmazott "semmit sem csinál", miközben havi 70 ezer forintnyi fizetést kap. "Hónapokon keresztül semmit nem termelt. Csak ki akartam próbálni, képes-e még mozogni" - magyarázta a főnöke.

Az ügynek egyelőre nincs vége, a bírósági eljárás tovább folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.