4 év helyett 18 hónap alatt végzett

Beperelte az egyetem a diákot: túl gyorsan diplomázott le

Nem akart hinni a szemének az a zseniális agyú diák, akit az egyetem előbb ünnepelt, de rögtön be is perelt, mondván: egy csomó tandíjtól estek el a villámgyors tanulás miatt.

2012.07.04 17:29ma.hu

Beperelte a németországi Essenben lévő magánegyetem az egyik diákját, miután ő az "elvárt" négy év helyett alig 18 hónap alatt végezte el tanulmányait, majd két hónappal később az utolsó vizsgáját is letette - 20 hónap alatt összesen 60 tantárgyból, és bár a tanulmányi átlaga mindössze 2,3 lett, mégis diplomás közgazdásszá vált a végén.

Az egyetem azonban az oklevél átadása után nem sokáig ünnepelt a büszke fiatalemberrel, mert nem sokkal később Marcel Pohl egy bírósági idézést kapott, melyben tájékoztatták, hogy az intézmény beperelte elmaradt haszon címén. Mint kiderült, az iskola úgy gondolta, hogy aki hozzájuk beiratkozik, az a négy év alatt összesen mintegy egymillió forintnyi tandíjat fog kifizetni, ehelyett azonban a 22 éves fiatalember csak 18 havi összeget fizetett ki, a fennmaradó részt pedig most be akarják hajtani rajta.

"Azt hittem, a teljesítmény számít valamit" - sérelmezte Pohl, aki jelenleg egy frankfurti bankban dolgozik. Ügyvédje is értetlenül áll az eset előtt, teljesen jogtalannak tartja, hogy valaki, aki annyira igyekszik, hogy hamarabb leteszi a vizsgáit, még büntetést is kell fizetnie. Az iskola vezetősége ugyanakkor nem kívánt a sajtónak nyilatkozni, csupán annyit mondtak: a bírósági tárgyalás megkezdéséig nem beszélnek az ügyről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.