Unalomból diplomázott újra a fogorvos

Aggastyán frissdiplomás nebuló: 97 évesen szerezte 4. papírját

Egy 97 éves ausztrál fogorvos megszerezte hosszú életének negyedik egyetemi diplomáját - ezúttal általános orvostudományból - pénteken, és ezzel kétségkívül ő a legidősebb frissdiplomás a világon - jelentette be a fakultás.

2012.05.04 13:29MTI

Az 1915. március 7-én született Allan Stewart már 2006-ban is bekerült a Guinness-rekorderek közé, amikor 91 éves korában letette jogtudományi záróvizsgáját. "Gondoltam, hogy most már elteszem a végzős süvegemet és tógámat. Tényleg ezt mondtam a legutóbbi diplomám után, de végül eluntam magam" - magyarázta a diplomaosztó ünnepély előtt Sydneyben.

Stewart már 1930 óta koptatja az egyetemek padjait. Elsőként fogorvosnak tanult, és ezt a szakmát gyakorolta, míg vissza nem vonult. Közben szájsebészeti doktori fokozatot szerzett. Attól tartván, hogy már nem lesz elég ideje a hatéves képzésre, a kilencvenes éveiben járó Stewart végül négy és fél év alatt végzett. "Végül is nem kellett sürgetnem magam" - jegyezte meg némi iróniával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.