Orgazdaságért ítélték el a részeg cimborát

Arra ébredt másnaposan, hogy egy óriáskígyót vett

Van az úgy, hogy az ember másnaposan felébredve nem igazán tudja, mit művelt előző este. Így járt az a férfi is, aki egy óriáskígyót vásárolt - aztán még bíróság elé is került orgazdaságért.

2013.03.27 10:43ma.hu

Pokoli érzés lehet úgy ébredni egy átdorbézolt éjszaka után, a másnaposságtól sajgó fejjel, hogy egy 3 méteres piton készül felfalni a legjobb cimboránkat. Az angliai Coventryben élő Dwayne Matthews számára ráadásul nem ez volt a legsúlyosabb csapás, bár kétségtelenül ez hatott rá a leginkább sokkolóan. Amikor észrevette, hogy a hatalmas hüllő - akit a sajtóban Bruce-nak neveztek el - épp a barátját gusztálja, ösztönösen a paplan után nyúlt és azzal együtt ragadta meg a fenevadat, keresztülhajítva a szobán.

Aztán a 14 kilós állatot jó alaposan bebugyolálta és elvitte egy állatkereskedésbe, hogy megszabaduljon tőle, ekkor jött az újabb meglepetés: az eladó bejelentést tett a gyanúsan viselkedő férfiról és hamarosan orgazdaság miatt őrizetbe is vette őt a rendőrség. A bírósági tárgyaláson semmi értelme nem volt tagadni, így most nyolchetes felfüggesztett börtönbüntetést kapott - számolt be a Mirror című brit lap.

A történet egyébként január 11-én kezdődött, amikor egy ismeretlen utazótól az erősen ittas társaság biztatása közepette Matthews megvette a kígyót. Részegen kifejezetten jó ötletnek tűnt megvenni a kígyót, hogy aztán később jó áron megszabaduljanak tőle, de ahogy a védő fogalmazott a tárgyaláson, "másnap reggel rájöttek, hogy mégsem volt olyan jó ötlet". Később kiderült, hogy a piton egyike volt annak a kilenc példánynak, amelyeket nem sokkal előtte loptak el a város egyik melléképületéből. A rendőrség azonnal körözést adott ki, így a kisállat-kereskedésben szinte már várták, hogy valaki felbukkanjon a hüllővel.

Bruce most visszakerült a jogos tulajdonosához. A sziklapiton a világ harmadik legnagyobb kígyófajtája, és gyakorta támadnak meg akkora állatokat, mint a krokodil vagy az antilop. Áldozatukat előbb körültekerve megfojtják, majd egészben nyelik le, 1951-ben és 1979-ben egy-egy 13 éves fiút öltek meg, 1973-ban egy portugál katona tetemét találták meg egy óriáskígyó belsejében, 1999-ben pedig egy amerikai, Illinois állambeli 3 éves kisfiút fojtott meg álmában egy ilyen példány. A legutóbbi közismertté vált esetben, 2009-ben egy kenyai farmert támadott meg egy sziklakígyó és húzott fel a fára - emlékeztetett a Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.