Nem élte túl a hüllő a repülést

Kígyó a gépen: 3 méteres piton bújt el a repülőn

Az utasok nem akartak hinni a szemüknek, a személyzet pedig az utasoknak, amikor észrevették, hogy egy hatalmas piton "kapaszkodik" egy ausztrál repülőgép szárnyába.

2013.01.11 12:32ma.hu

Nem kis megdöbbenést keltett az egyik Ausztráliából Pápua-Új-Guineába tartó repülőjáraton, amikor az utasok felfedezték, hogy a gép szárnyán egy hatalmas kígyó lebeg. Bár sejteni lehetett, biztosak mégsem voltak benne, hogy egy órával a felszállás után már nem él a félelmetes hüllő, amelyről ráadásul elsőre azt sem tudták megállapítani, hogy pontosan milyen fajta, vagyis hogy mérgező-e vagy sem.



Amikor a gép földet ért Port Moresby repülőterén, kiderült, hogy egy úgynevezett bozótpiton bújt meg a gép szárnyán, ez a fajta akár 8,5 méter hosszúra is megnőhet. Minden bizonnyal az ausztráliai Cairns repülőterét körülvevő cserjék vagy mangrovefák közül kúszhatott a felszállópályára, majd a gép szárnyát biztonságos búvóhelynek találván befészkelte magát.

"Félúton jelentették az utasok, hogy egy kígyót láttak a szárnyba kapaszkodni" - mondta el a Quantas légitársaság szóvivője. A személyzet egyik tagja ugyanakkor elárulta, hogy amikor először szóltak az utasok, azt gondolták: ez csak valami vicc lehet. A potyautas mindenesetre nem jelentett veszélyt a biztonságos repülésre - tették hozzá az illetékesek. A gépről Port Moresbyben leszedték a már kimúlt hüllőt, a járat pedig folytatta útját az eredeti célja felé - számolt be a The Daily Telegraph című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.