Ez az egyetlen üdvözítő megoldás

NASA: "Ha jönnek az aszteroidák, csak az ima segíthet"

A múlt hónapban sűrű meteoreső zúdult Oroszország nagy részére, valamivel korábban pedig egy másik kisbolygó száguldott el vészes közelségben mellettünk. A NASA most előállt a tutibiztos megelőzéssel.

2013.03.21 14:29ma.hu

Február közepén a hivatalos adatok szerint mintegy 1500 ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, amikor Oroszország fölött a Föld légterébe lépett egy aszteroida, majd felrobbanva Cseljabinszk területén ezernyi darabban hullottak alá a darabjai. Ugyanazon a napon azt is felfedezték az űrkutatási adatok elemzésekor, hogy tavaly nem egészen 28 ezer kilométerre megközelítette bolygónkat egy másik aszteroida, közelebb volt hozzánk, mint azok a műholdak, amelyekkel a tévéadásokat továbbítják.

Nyolc méteres lyuk a meteor nyomában Cseljabinszkban (Fotó: MTI)


A NASA által a napokban megtartott konferencián érthető módon a legnagyobb kérdés tehát az volt, mit tehetünk a jövőben, ha hasonló "támadás" közeleg Földünk felé az űrből - számolt be a Mirror című brit lap. A választ Charles Bolden, az űrkutatási központ vezetője adta meg. Eszerint a NASA atombiztos terve arra az esetre, ha egy meteor épp New Yorkot venné célba: bőszen elkezdeni imádkozni.

Mi javasolnánk még Bruce Willis, alias John McClane bevetését, hátha...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.