Medvegyev szerint

A meteor jó lecke volt az emberiségnek

A cseljabinszki meteorit becsapódása lecke volt az egész emberiségnek - közölte az orosz miniszterelnök, aki szerint közös erővel kell keresni a megoldásokat az ilyen természeti jelenségek okozta fenyegetések elhárítására.

2013.02.22 06:32MTI

Dmitrij Medvegyev az O Globo című brazil napilapnak adott interjúban beszélt erről. Úgy fogalmazott, hogy miközben az emberiség "szép gépeket, épületeket és fegyvereket gyárt", s a civilizáció fejlődik, kiderül róla, hogy könnyen sebezhető, és a hollywoodi akciófilmekben gyakran látható jelenetek tulajdonképpen nem is a sci-fi műfajához tartoznak. Medvegyev szerint szerencsére senki sem halt meg, de mindez sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

"Valóban a világűrben élünk, és különféle váratlan dolgok érhetnek minket" - mondta Medgyvegyev, aki szerint a cseljabinszki meteoritbecsapódás bizonyos tekintetben lecke volt az egész emberiségnek, és egy újabb figyelmeztetés, hogy egyes veszélyeket az emberiség csak közös erővel képes elhárítani.

Az Izvesztyija című orosz lap csütörtökön azt írta: Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes Medvegyevhez írt levelében úgy foglalt állást, hogy világméretű összefogásra van szükség az aszteroidák és meteoritok esetleges becsapódása ellen. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetkező évtizedekben két kisbolygó is veszélyes távolságban fogja megközelíteni a Földet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.