Kiásott E.T.

A Srí Lanka-i meteoritban földön kívüli életet találtak - képek!

Brit kutatók azt állítják, hogy földön kívüli élet található az előkerült Srí Lanka-i meteoritban.

2013.03.13 15:37ma.hu

A Cardiff University asztrobiológusai szerint a Srí Lanka-i meteoritban talált "megkövesedett biológiai struktúrák" eredetüket tekintve földön kívüliek. A téma kritikusai további hitelesítő vizsgálatokat tartanak szükségesnek, mondván, hogy a pánspermia és E.T. hívők még ne örüljenek.

A meteoritdarab, mely a feltételezések szerint földön kívüli élet maradványait hordozza - kép: University of Cardiff

A brit kutatók azt mondják, hogy picinyke, algaszerű fosszíliákat találtak azokban a meteorit darabokban, melyek tavaly landoltak Srí Lankán, és ezek nem a Földünkről származnak - áll a Journal of Science folyóiratban publikált tanulmányban.

A meteorit töredékeket azt követően gyűjtötték be, hogy Srí Lanka térsége fölött tavaly decemberben tűzgömb suhant el. Ezeket végül helyi tudósok vizsgálták.

Kép: University of Cardiff

Az elsődleges mikroszkopikus megfigyelések szerint úgynevezett kovamoszatok (diatoma) találhatóak a meteorit darabkák belsejében, melyről a tudósok azt tartják, hogy nagyon hasonlít az ősi, ám kihalt tengeri algához.

Kép: University of Cardiff

A helyi tudósok végül a Cardiff University-t kérték fel, hogy ellenőrizzék kutatási eredményeiket, a brit kutatók pedig azt állítják: a minták "minden kétséget kizáróan meteoritok", majd elemezve az algaszerű fosszíliákhoz hasonlító anyagszerkezeteket, megállapították, hogy azok a meteoritokból származnak.

Kép: University of Cardiff

A vizsgálatok kritikus pontja volt a földi „szennyeződés” kizárása. Ez ugyanis lerombolt volna minden olyan eddigi elképzelést a pánspermia elméletről, mely szerint a Földre az élet meteoriton érkezett.

Ahhoz, hogy megerősítést kapjon az égitestben talált földön kívüli élet első bizonyítéka, a szakemberek több, nagyon kifinomult módszerrel vizsgálták a mintákat. Az eredmények azt mutatják, hogy valóban nem vagyunk egyedül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.