Cannabist kevert a tésztába

"Vicces" sütivel kábította a nagyi az unokákat

A nagymamákban az a jó, hogy finomat tudnak sütni az unokáknak. Egy skót nagymama azonban ennél tovább ment: némi kannabiszt is adott a lelkes gyerkőcöknek, hogy azt is morzsolják az alapanyagok közé.

2013.03.19 09:02ma.hu

Eredetileg a hátfájása miatt engedélyezték a skóciai Alison Montgomerynek, hogy minimális mennyiségű kannabiszt tartson az otthonában és fájdalomcsillapító gyanánt használja, most mégis börtön várhat az 55 éves nagymamára. No nem azért, mert megtalálták nála a drogot, hanem mert azt a kiskorú unokáival akarta megetetni, csokis sütibe keverve.

A stirlingshire-i Dennyloanheadben élő asszony megkérdezte a nála időző öt unokáját - 13 és 15 év közöttiek mindannyian -, akarnak-e süteményt sütni, a gyerekek pedig lelkesen vetették magukat a feladatba. A nagymama előbb elküldte őket a boltba az alapanyagokat megvásárolni, majd amikor hazaértek, a kezükbe nyomott egy csokorravalót az otthon termesztett kannabiszból, hogy ezt is keverjék a tésztához - számolt be a Metro című brit lap.

Korábban már elfogták Montgomery asszonyt, amikor a helyi középiskolában kannabiszt próbált eladni a diákoknak, akkor feltételesen szabadlábon hagyták, de a falkirki seriff most úgy véli, a korábbi büntetését is hozzácsaphatják az unokái ellen elkövetett vétség miatt, nevezetesen a gyerekek jólétének veszélyeztetéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.