Betegszabadságra ment papíron a hős

Kirúgták, mert egy cápával birkózott a tengerparton

A fél világ hősként ünnepelte a férfit, aki visszaterelt a tengerbe egy sűrű strandra sodródott cápát, ám mire a nyaralásból boldogan hazatért, felmondás várta a munkahelyéről: a cápás akciója lebuktatta.

2013.03.13 14:30ma.hu

Pánik ugyan nem tört ki, de alaposan ráijesztett a strandolókra Ausztrália egyik partszakaszán egy jó másfél méteres cápa, amelyet a tenger egészen a partra sodort. Az állat megfeneklett a sekély parton és ki tudja, hogyan reagált volna a számára életveszélyes helyzetre, főként úgy, hogy a part tele volt gyerekekkel, így a szülők rémülete tényleg jogos volt. Ám egy épp ott nyaraló walesi férfi, Paul Marshallsea megragadta az állat farkát és annál fogva addig húzta, míg sikerült néhány centivel beljebb vonszolnia a tengeri ragadozót, ott pedig már csak irányba kellett állítani és mehetett vissza a nyílt vizekre.

Marshallsea egy csapásra hőssé vált, bátor tettét pedig a világ számos nagy hírügynöksége közzétette, nemcsak az ausztrál sajtó kapta fel a cápás birkózást, de a hír eljutott Nagy-Britannia több televízióállomásához és újságjához is. A gond épp itt kezdődött: amikor Paul és felesége, Wendy - akik mindketten egy gyermekekkel foglalkozó segélyszervezetnél dolgoznak - hazatértek a két hónapos üdülésből, egy felmondólevél várta őket, ráadásul az egyik legrosszabb minősítést kapták meg mint elbocsátott munkaerő.

Paul ugyanis két hónappal korábban az egészségi állapotára hivatkozva betegszabadságot vett ki, ezt követően vették a nyakukba a nejével az ausztrál vidéket. "A munkára nem volt alkalmas, de ahhoz elég jól volt, hogy Ausztráliába utazzon és a közelmúltban készült felvételek tanúsága szerint megragadjon egy cápát a farkánál fogva" - állt a felmondólevélben az elbocsátás indoka. A munkáltató szerint a fényképek és a videófelvétel olyan mértékű bizalomvesztést okozott részükről, hogy nem láttak más megoldást, mint a kirúgást - számolt be a The Daily Telegraph című brit lap.

A 62 éves hős teljesen kétségbeesett, egyelőre fogalma sincs, mihez kezdjen, és azon kesereg, hogy gyűlöli, amiért a bátor tettéről készült videót használták fel ellene a neki 10 éve munkát adó szervezetnél. "Ha nem mentem volna oda, hogy megmentsem a gyerekeket, akkor még mindig lenne munkám" - panaszkodott. "Azt hinnéd, hogy az, aki egy gyermekjótékonysági alapítványt működtet, megveregeti a hátam és gratulál. Ehelyett kirúgtak mindkettőnket anélkül, hogy esélyt kaptunk volna a védekezésre, ez egyszerűen undorító" - tette hozzá.

A nyaralást egyébként azzal magyarázta, hogy miután évek óta ő is és felesége is heti hét napot dolgozott, egyszerűen kiégett a sok stressztől, a gyermekek iránti jótékonyság inkább szörnyeteggé kezdett válni benne, és az orvosa tanácsolta, hogy menjen el üdülni valahová, ők pedig az ausztrál barátaiknál akartak feltöltődni. "Sosem gondoltam volna, hogy egy birkózás egy cápával a munkámba kerül" - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.