Az óceán mélyén is veszélyben az értékeink

Kleptocápa: lenyúlta a búvár kameráját - VIDEÓ!

Egy cápa által meglopott búvár kétségbeesetten próbálja visszaszerezni drága készülékét. Pedig szerencséjére, nem a karjával együtt szerezte meg...

2012.07.30 15:29ma.hu

Bár gyakorlatilag minden turizmussal kapcsolatos kiadványban és weboldalon nyomatékosan felhívják az ember figyelmét arra, hogy drága értéktárgyaikat ne hagyják ellenőrizetlenül, úgy tűnik búvárunk erről megfeledkezett. Az is lehet persze, hogy nem gondolta: a szabály az óceán fenekén is érvényes, hiszen mindeddig nem sok jelentés érkezett tigriscápák által elkövetett lopásról.

De mint a videóból is jól látszik, ez a cápa igenis vonzódik a drága kamerákhoz. Amint észreveszi, hogy lankad a búvár figyelme, máris lecsap a zsákmányra, majd egy szó nélkül elúszik a messzeségbe, miközben a meglopott búvár kétségbeesetten próbálja visszaszerezni a felszerelését.

Nem tudni mi volt a célja a jószágnak a kamerával, lehet, valahol beváltják neki jóféle zsíros fókahúsra, esetleg csak megpróbál kacsaszájas fényképet készíteni magáról. Mindenesetre az biztos, hogy kellemetlen élmény, ha egy cápa elúszik az ember értéktárgyaival, de még mindig jobb, mintha a kezével vagy a lábával tette volna. Az mondjuk még kérdéses, hogy a biztosító elhiszi-e, hogy egy cápa fújta meg a felszerelést.

A videót a bahamai Tiger Beach-en készítették, ahol mostantól fokozottan oda kell figyelni értéktárgyainkra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.