Újabb cápatámadás Ausztrália partjainál

Kettétépte és felfalta a szörföst egy cápa Ausztrália nyugati partjainál

Ebben a térségben kevesebb mint egy év leforgása alatt ez volt az ötödik halálos kimenetelű cápatámadás.

2012.07.14 15:54MTI

Az áldozat, egy húszas éveiben járó fiatalember egyik barátjával szörfözött a Perth várostól északra fekvő Wedge-sziget közelében, amikor megtámadta a fehér cápa.

Egy szemtanú, aki a két szörfös közelében jetskizett, az ABC televíziónak elmondta, hogy hátborzongató látvány volt, ahogy a négy-öt méter hosszúságú cápa a vérző test körül körözött és marcangolta, s az áldozatból csak a felsőtest fele maradt meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalember teteméből nem tudtak semmit megtalálni.

A hatóságok minden strandot lezártak, s halászok kutatnak a gyilkos cápa után.

Szakértők attól tartanak, hogy a lakosság lélekszámának, valamint a vízi sportok népszerűségének gyarapodásával arányosan növekedni fog a cápatámadások száma is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.