Cápák és üvegszilánkok repültek mindenfelé

Látogatók közé robbant a cápákkal teli akvárium

Sokkot kaptak a látogatók, amikor egy bevásárlóközpontban felállított óriási akvárium üvege minden előjel nélkül meggyengült és szó szerint felrobbant: nemcsak üvegdarabok repültek a vásárlók közé!

2012.12.20 15:29ma.hu

Hatalmas rémületet okozott egy kelet-kínai bevásárlóközpontban, amikor egy 25 centiméter vastag üvegfalú akvárium minden különösebb előjel nélkül megrepedt és a vásárlók közé robbant, nemcsak üvegszilánkokat szórva szerteszét, de néhány cápa is az emberek közé repült. A hatalmas akváriumot két évvel ezelőtt telepítették, mint helyi látványosságot, és minden héten egy búvár merült a tartályba, ahol kézzel etette a ragadozó halakat.

"Semmi előjele nem volt. Csupán egy hangos reccsenés és már kész is volt. Még soha nem féltem így" - idézte az egyik szemtanú szavait az osztrák austriantimes.at című hírportál. A sanghaji Dongfang bevásárlóközpont bejáratánál történt balesetben 15 ember sebesült meg, a hatóságok elmondása szerint a rengeteg sérülést a repülő üvegszilánkok okozták, ráadásul több seb súlyos, hisz az üveg rendkívül vastag volt.

A 34 tonnás akváriumot ért baleset okát egyelőre vizsgálják a szakértők. A kirobbant tartály miatt három citromcápa, valamint több tucat kisebb hal és teknősök pusztultak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.