A halál sosem jön jókor

Bizarr halálesetek, avagy amikor a hülyeség végzetessé válik

Kellemesnek indult, de rossz véget ért egy afrikai bokorban tartott pásztoróra, mikor egy erkölcscsősz oroszlán halálra marta a légyott női résztvevőjét. Kétségtelen, hogy bizarr halálnem, de azért a történelemben már számos hasonló, extrém eset előfordult.

2013.03.08 08:00ma.hu

Halálra marcangolt egy nőt egy oroszlán, amikor a szeretőjével a zimbabwei sivatag egyik bokra alá bújtak be, hogy hódoljanak a test gyönyöreinek. Az áldozat barátja meztelenül menekült el a helyszínről, segítséget akart hívni, de már késő volt. Erről itt olvashat bővebben >>>

Amint arról a ma.hu is beszámolt tavaly nyáron egy nigériai üzletember vesztette életét, mikor öt felesége csikarta ki belőle házastársi kötelességét. Az asszonyok késekkel és botokkal vették rá a férfit a maratoni szexre, mivel rosszul viselték, hogy uruk csak a legfiatalabb menyecskével áldoz a szerelem oltárán. Uroko Onoja megpróbálta a lehetetlent, és már négy feleségével "végzett", mikor elállt a lélegzete és holtan maradt a földön.

Mondhatni megvilágosodott a 24 éves Santiago Alvarado, aki a kaliforniai Lampoc bicikliüzletét készült éppen kirabolni. A fiatalember lezuhant az álmennyezetről, amit éppenséggel túlélt volna, de az éjszakai "munkához" elengedhetetlen elemlámpát a szájában tartotta, ami pechjére beleállt a koponyájába.

Kicsit kilóg a sorból Nordin Montong, a Szingapúri Állatkert 32 éves gondozója, hiszen ő nem véletlenül halt csúnya halált. A férfi öngyilkossági szándékkal kereste fel a tigrisek ketrecét, ahol a békés nagymacskákat addig ingerelte egy seprűvel és egy vödörrel, míg azok annak rendje s módja szerint széttépték.

Igazuk lehet a sörisszáknak, akik szerint a víz mérgező folyadék. Jennifer Strange alig múlt 28 éves, mikor életét vesztette egy vízivó versenyen, a kaliforniai Sacramentóban. Az ifjú hölgy a helyi rádióadó által meghirdetett "Tartsd magadban egy Wii-ért" versenyen szeretett volna egy Nintendo Wii játékkonzolt nyerni. Jennifer bent tartotta, és ez az életébe került.

Rengeteg horrortörténetet lehet hallani a műtét során rossz helyen felejtett orvosi műszerekről, de arról, hogy ez nem a modern sebészek sajátossága, arról szegény II. Navarrai Károly tudna mesélni, ha nem halt volna igen kellemetlen halált több mint hatszáz éve. A király olyan rossz állapotba került ugyanis, hogy a korabeli orvostudomány által ismert legjobb megoldással próbálták kikúrálni, egy brandyvel átitatott zsákba varrták. A szolgálólány, aki a hihetetlenül komplikált műveletet végezte, a király nyakánál járt éppen, mikor rájött, a zsákon belül felejtette az ollót. Szerencsére támadt egy mentőötlete, arra gondolt a gyertya lángjával fejti fel a varrást. Egy alkohollal átitatott zsákon. Miután az uralkodó tűzbe jött, a szolgálólány hihetetlen lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve messze elrohant, míg a király lassan halálra égett.

"Babe a kismalac visszavág" lesz a címe annak a filmnek, ami a 69 éves farmer, Terry Garner halálát dolgozza majd fel. Az oregoni illetőségű Terry valóban etetni indult az állatokat, de feltehetően egészen más tápszerre gondolt. Az éhes malacok feldöntötték az élemedett korú farmert, akinek később csak a fogsorát és pár egyéb testrészét találták meg.

Már Ikarusz óta tudjuk, hogy a repülés és a Nap nem a legjobb barátok. Az arizonai Roger Wallace valószínűleg megbukott görög mitológiából, hiszen modell repülőjét egyenesen a Nap irányába röptette, majd mikor elvesztette szem elől, továbbra is a fényes csillagot bámulva ácsorgott egészen addig, amíg a visszatérő 3 kilós modell, 60 kilométeres sebességgel a szeme közé nem csapódott.

Talán minden másképp alakult volna, ha 2010-ben a méltán híres Samuel L. Jackson éppen azon a kongói repülőgépen tartózkodik, amelyen egy hüllő okozott halálos meglepetést. Az egyik utas ugyanis egy krokodilt próbált kicsempészni sportszatyrában, de az állat valahogy kiszabadult. Sosem fogjuk megtudni, milyen bosszút tervezett a hüllő, mivel az utasok pánikszerűen a pilótafülkéhez rohantak, mire a Filair légitársaság gépe a hirtelen egyensúlyzavartól előre billent és orral a földbe csapódott. 20 ember vesztette életét, az egyik utas és a bajkeverő kroki azonban túlélték.

A feledékenység öl. Erre a tételre kiváló példa Ivan McGuire halála. A 35 éves ejtőernyős ugyanis úgy döntött, lefilmezi három kilométerről történő ugrását. Arra nagyon odafigyelt, hogy a kamerája nála legyen, de közben elfelejtette felvenni ejtőernyőjét, így sikerült rögzíteni a szabadesést, aminek végét már nem élte meg.

Chrysippus sztoikus filozófus volt az ókori Athénban, ezért némileg ironikus, hogy halálra röhögte magát. Nem vicc, a bölcs időszámításunk előtt 207-ben leitatott egy szamarat, ami megpróbált némi fügét elfogyasztani, és hősünk ezt olyan mókásnak találta, hogy addig nem tudta abbahagyni a nevetést, míg holtan nem esett össze.

A francia temetkezési vállalkozó Marc Bourjade a rázuhanó koporsók alatt lelete szörnyűséges halálát 1982-ben. Ugye senki sem lepődik meg, hogy az őt agyonnyomó koporsók egyikébe temették el?

Móricz Zsigmond Tragédia című novellájának alapjául talán az 1771-ben elhunyt Gusztáv Adolf svéd király története szolgált. A falánk uralkodó ugyanis halálra ette magát. A homárból, kaviárból, savanyú káposztából, füstölt heringből és pezsgőből álló lakomát a király 14 adag pudinggal koronázta meg, mielőtt elhalálozott.

Két ifjú szerelmes, Chelsea Tumbleston és Brent Tyler, 2007-ben a válogatás apropójául szolgáló párhoz hasonlóan szintén éppen szexbe bonyolódott, mikor lezuhantak egy 15 méteres ház tetejéről Dél-Karolinában. Pucér holttestüket egy taxisofőr fedezte fel az utcán.

Sokan félnek a bohócoktól és nagyon jól teszik. Szegény William Snyder mindössze 13 éves volt, mikor belehalt abba, hogy egy cirkuszi bohóc a sarkánál fogva körbe-körbe forgatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.