Megölte gondozóját a kölni állatkertben

Kivégezte az állatkert-igazgató a tigrist - széttépte gondozóját

A kölni állatkertben megtámadta gondozóját egy tigris szombaton. A 43 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy röviddel kórházba szállítása után meghalt - közölte a német rendőrség.

2012.08.25 15:42MTI

A tigrist végül az állatkert igazgatója egy nagy kaliberű fegyverrel agyonlőtte.

Stefan Kirchner rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a tigrisek kifutója és az ahhoz csatlakozó gazdasági épület közötti biztonsági kaput feltehetően rosszul zárták be. Az egyik vadmacska ezen keresztül jutott be az épületbe és támadta meg délben a gondozónőt. Nem valószínű, hogy az állatkert látogatói közül bárki is látta volna a szörnyű jelenetet - mondta a szóvivő.

A tigris kitörése után az állatkert egy részét lezárták. Sem a látogatók, sem a személyzet további tagjai nem voltak veszélyben, az igazgató még azelőtt lelőtte a vadállatot, hogy az kijuthatott volna a gazdasági épületből.

A támadó egy négyéves hím tigris volt, az Altai nevű nagymacskát Angliából kapta a kölni állatkert. Németország egyik legrégebbi, 1860-ban alapított állatkertjében az állatvilág több mint 700 különféle faját tekinthetik meg az érdeklődők.

Nagyon ritkán, de történtek máskor is ilyen esetek állatkertben vagy cirkuszban. Roy Horn világhírű állatidomárt 2003 októberében Las Vegasban egy showműsorban támadta meg színpadi "partnere", egy bengáli tigris. Horn súlyos sérüléseket szenvedett, de nem engedte elaltatni a tigrist. 2002. március 5-én a bécsi állatkertben egy 21 éves gondozónőt támadott meg három jaguár. A fiatal nő meghalt, mert átharapta torkát az egyik fekete jaguár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.