Nem engedte a mentőknek, hogy kivigyék a sérültet

A babonás szomszéd miatt halt meg a lezuhant férfi

Húsz métert zuhant a negyedik emeleti erkélyéről egy 75 éves férfi, de még meg lehetett volna menteni az életét, ha a szomszédja nem akadályozza meg a mentését egy kínai babonára hivatkozva.

2013.02.27 17:33ma.hu

Noha az orvosok sem jelentették ki száz százalékos bizonyossággal, hogy feltétlenül megmenthető lett volna a 75 éves férfi élete, halálához egyértelműen hozzájárult az a késedelem, amire a mentők a babonás szomszéd miatt kényszerültek. A kínai Sun Li húsz métert zuhant, amikor - nem részletezett okok miatt - kizuhant a negyedik emeleti lakásának erkélyéről, ám elsőre úgy tűnt, szerencséje van, mert két emelettel lejjebb fennakadt és nem zúzta magát halálra.

Sérülései azonban így is eléggé súlyosak voltak, annyira, hogy a kiérkező mentők azonnal kórházba akarták szállítani. Csakhogy a 2. emeleten lakó Feng Lu, akinek az erkélyén hevert az életveszélyesen megsérült idős férfi, azt mondta: a kínai hagyomány szerint szerencsétlenséget jelent, ha az újév utolsó napján, míg másnap fel nem kel a nap, valaki áthalad egy ember otthonán (a kínai újév február 10-én kezdődött - a szerk.). Ezért aztán nem engedte meg a mentőknek, hogy az erkélyen át érkezett sérültet a bejárati ajtón keresztül kivigyék - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A haldokló férfit végül egy kötél segítségével sikerült lejuttatni a földre, de az így elvesztegetett idő végzetesnek bizonyult Sun Li számára, és az azóta elvégzett igazságügyi vizsgálatok megerősítették, hogy bár nem biztos, hogy megmenthették volna a férfit, ha időben jut kórházba, az elveszített idő egyértelműen siettette a halálát. "A szomszéd szégyellje magát!" - dohogott a mentők szóvivője, arról azonban egyelőre nincs szó, hogy a mentést nyilvánvalóan akadályozó szomszéd ellen bármilyen eljárás indul-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.