Magasan tartja a rekordot

Nem adja fel: már 107-szer bukott meg a KRESZ-vizsgán

Novemberi beszámolónk óta újabb két sikertelen KRESZ-vizsgával gyarapodott a negatív csúcstartó brit nő teljesítménye, bár még így is bőven van ideje, ha be akarja hozni az abszolút rekordert.

2013.02.20 15:29ma.hu

Még novemberben számoltunk be arról a brit nőről, aki a szigetországban magasan tartja a sikertelen KRESZ-vizsgák rekordját, azóta azonban újabb két bukást sikerült begyűjtenie, így jelenleg 107 elégtelen vizsgával "büszkélkedhet". Ugyanakkor bátran kijelenthetjük, hogy még ezzel a teljesítménnyel sincs sehol az a koreai nő mögött, aki kereken 950-szer futott neki az autóvezetéshez szükséges elméleti vizsgának, mire végül átengedték - az akkori híradások ugyan nem említették, de nem zárhatjuk ki a könyörületet ennyi eredménytelenség után.

Az elméleti vizsga díja alkalmanként 31 font (10 ezer forint), vagyis bőven meghaladja az eddig erre fordított összeg az 1 millió forintnyi vagyont. Pedig a teszt nem is túl bonyolult: 50 kérdésből áll, amire 57 perc alatt legalább 43 helyes választ kell adni, hogy zöld jelzést kaphasson a vizsgázó. Mindazonáltal a hölgynek még bőségesen van ideje próbálkozni, mivel mindössze 28 éves.

Hogy egy esetleges jövőbeni sikeres teszt után hogyan fog a gyakorlati órákon és vizsgán teljesíteni, azt megtippelni sem lehet, de ott is vannak extrém rekordok: az angliai csúcsot egy férfi tartja, aki 36-szor futott neki sikertelenül a vizsgának, csupán a 37. próbálkozása után vehette a kezébe a jogosítványt, ez kevés híján 2300 fontba, azaz 760 ezer forintjába került, nem számítva az oktatásra fordított pénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.