Nincs megállás a szambával Brazíliában

Képek - Riszálják így is, úgy is, avagy tombol a riói karnevál

Az első hat szambaiskola felvonulását hetvenezren követték figyelemmel a helyszínen, de az igazi nagy mulatozás még csak most jön, a karnevál szombaton zárul.

Karneváli hangulat Rióban, 2013 - 1. rész képgaléria

2013.02.12 13:29MTI

Több mint hetvenezer néző követte figyelemmel a helyszínen, amikor hétfőre virradó éjszaka a karnevál részeként felvonult Rióban a versenyben részt vevő első hat szambaiskola. A rió karnevál legnagyobb látványossága a tizenkét különleges szambaiskola felvonulása, amelynek színtere 1984 óta a világhírű építész, Oscar Niemeyer által tervezett Sambadromo.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


A 700 méter hosszú, stadionhoz hasonlóan széksorokkal szegélyezett építményben helyi idő szerint vasárnap este vonultak fel az iskolák, egyenként akár négyezer táncossal. A klubok nyolcvan-nyolcvan percet kaptak a bemutatkozásra.

Rio de Janeiróban mintegy hetven szambaiskola működik, ezeket szigorú hierarchia alapján hat versengő osztályba sorolják. A három alacsonyabb minősítésű csoportba tartozó iskolák az utcán parádéznak, ezeket bárki láthatja, sőt csatlakozhat a menethez. Csak az elit iskolák "mérhetik össze tudásukat" a Sambadromóban.

A 2013. évi karnevál királya címért hétfő este tovább folyt a küzdelem, amikor a második körben újabb hat szambaiskola vonult fel. A zsűri hamvazószerdán hirdeti ki a verseny győzteseit. Szombaton újra felvonulnak a legjobb helyezést elért iskolák, és hivatalosan is véget ér a 2013-as riói karnevál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.