Nem dölt meg a rekord

Kétmillióan táncoltak a riói karneválon

Kétmillióan táncoltak szombaton Rio de Janeiro utcáin az idei karnevál első nagyszabású rendezvényén.

2013.02.10 23:29MTI

Egyedül a világ leghíresebb karneváljának legnagyobb utcai bulija, a Bola Preta 1,8 millió, többségében jelmezbe öltözött embert vonzott Rió történelmi városrészébe - közölte a helyi turisztikai hivatal vasárnap. Így nem sikerült megdönteni az előző évek 2,3 milliós rekordlátogatottságát, holott a szervezők idén 2,4 millió ember részvételében reménykedtek.
 
"A Bola Preta egy intézmény Rióban, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A karnevál valójában akkor veszi kezdetét, amikor Bola utcáin megindul a tánc" - hangoztatta Pedro Martin, a háztömbparti fő szervezője. A karnevál pénteken kezdődött, amikor Eduardo Paes riói polgármester öt napra szimbolikusan átadta a város kulcsait a karnevál Momo királyának. 

Idén is, mint az előző négy évben, Milton Juniort választották meg a karnevál királyává, akinek az a feladata, hogy felvezesse a szambaiskolák hagyományos felvonulását vasárnap és hétfőn. Idén hatmillió nézőt, köztük 900 ezer külföldit várnak a világ leghíresebb és legpazarabb karneváljára, amely 665 millió dolláros üzletet jelent Brazília második legnagyobb városának, elsőszámú turisztikai célpontjának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.