Nyári program

Jövőre ismét lesz Savaria Történelmi Karnevál

Jövőre augusztus 22. és 25. között rendezik meg Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevált.

2012.12.08 13:43MTI

Mérei Tamás, a Savaria Karneválért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke az eseményről tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a karnevál rendezvényeibe 2012-ben összesen 130 ezren kapcsolódtak be, ez a szám másfélszerese Szombathely lakosságának.

Szommer Ildikó karneváligazgató az idei rendezvényt értékelve arról szólt, hogy sikeres volt a rendezvény, a 20 helyszínen tervezett 250 programból ebben az évben mindössze három maradt el az időjárás miatt, az új karneváli helyszíneket pedig jól fogadta a közönség.

A karneváligazgató beszélt arról is, hogy már most megkezdték a jövő évi rendezvénysorozat szervezését, szeretnék tovább gazdagítani a programkínálatot és újabb helyszíneket igyekeznek bevonni a karneváli forgatagba.

Szommer Ildikó hangsúlyozta: a Savaria Történelmi Karnevál nemcsak a Nyugat-Dunántúl egyik kiemelkedő örökségturisztikai eseménye, hanem Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is.

Elmondta: terveik között szerepel, hogy a jelmezes felvonuláson jövőre az eddig bemutatott ókor és középkor mellett megjelenítsék a barokk kort és a reformkort is, ennek érdekében újabb hagyományőrző csoportokkal, szervezetekkel veszik fel a kapcsolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.