Berlinben tartják Pünkösdkor

Több mint ötezer táncos lép fel a Kultúrák Karneválján

Ismét a kulturális sokszínűség fellegvárává válik Berlin a Kultúrák Karneválján a pünkösdi hétvégén.

2012.05.13 08:54MTI

A hagyományos utcai fesztiválra május 25. és 28. között több mint nyolcszáz különböző nemzetiségű művész érkezik Berlin Kreuzberg városrészébe és mintegy 350 stand kínálja kulináris és kézműves különlegességeit.

A korábbi évekhez hasonlóan a programsorozat csúcspontját a vasárnapi utcai felvonulás jelenti, amelyen 99 csoport több mint ötezer táncosa, trombitások és zenészek lépnek fel. A szervezők több mint egymillió látogatóra számítanak a korábbi tapasztalatok alapján.

A fesztivál elindítója a Berlini Kulturális Műhely, amely 270 ezer euró támogatást kapott a szervezéshez a várostól. A további összegeket szponzoroktól várják. A fellépő csoportoknak ezért munkájukat maguknak kell finanszírozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.