Lehet nyalogatni a postán

Édesszájúaknak: márciustól jön a csokiízű belga bélyeg

A belga csoki messze földön méltán híres, így külön népszerűsítésre nemigen szorulhat, most mégis úgy döntöttek a belga postások, hogy csokoládéízű és -illatú bélyeget bocsátanak ki.

2013.02.07 07:29MTI

Ezentúl nem feltétlenül kell valami törvénytelen dologra gondolni, ha azt látjuk, hogy valaki láthatóan élvezettel nyalogat egy bélyeget, legalábbis Belgiumban: a posta most készül piacra dobni olyan bélyegeket, amelyek csokoládéízzel és -illattal vannak átitatva, a cél az, hogy a levélírók és a címzettek is még jobban megkedveljék a messze földön híres csemegét. A csokiaromával átitatott öt különböző fajta bélyeg március végétől kapható a postákon - jelentette az intézmény szóvivője Brüsszelben.

A technika annyira egyszerű, hogy már-már csodálkozunk, másnak eddig miért nem jutott eszébe. A tapadást biztosító enyvhez kakaóvajat kevernek, így amikor felragasztás előtt a feladó megnyalja a bélyeget, az aroma felszabadul és csokiízzel árasztja el az illető ízlelőbimbóit. A címzett a bélyeg "képes" felét szaglászva érezheti meg a csokiillatot, mivel a festék is csokival lesz összekeverve.

A belga posta ugyanakkor közölte, hogy nem volt egyszerű kikeverni azt az ízt és illatot, ami kifejezetten a belga csokit idézi, végül a helyi illatmesterek mellett német, svájci és holland csokiszakértőket is bevontak a kidolgozásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.