Elfelejtette jelenteni, hogy az asszony már nem él

15 évig csalt a halott feleségével

Mintegy 46 millió forintnyi összeget csalt ki az államtól egy olasz férfi azzal, hogy nem jelentette az illetékes hatóságoknál felesége elhunytát és felvette az utána járó ápolási díjat.

2013.01.17 11:29ma.hu

Lehet, hogy elveszíti a házát és minden ingóságát is az a 80 éves nápolyi férfi, akiről kiderült, hogy 15 éve csalással jutott hozzá összesen 46 millió forintnak megfelelő összeghez. Az asszony fogyatékos volt és férje az ellátása miatt vett fel emelt összegű juttatást hónapról hónapra, ám 15 évvel ezelőtt "elfelejtett" szólni az illetékes hatóságoknál, hogy a nő elhunyt, és továbbra is felvette a postán érkező pénzt.

A meghallgatásán azt mondta a nyomozóknak, hogy eleinte valóban csak megfeledkezett a sok intéznivaló közepette arról, hogy lemondja a járadékot, később pedig már túlságosan félt bevallani, hogy több hónapja, majd éve mulaszt és csal - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.