A tenyerét nyújtotta, a fél karja kellett

VIDEÓ! Halakat akart etetni, de a kezét kapta be az egyik

Sokan sikítozva nézték az elborzasztó jelenetet, amikor egy floridai férfi karját a móló közelében úszkáló másfél méteres hal bekapta. A férfi épp a halakat etette.

2013.01.16 11:29ma.hu

Kiugrott a vízből és az egész alkarját bekapta egy hal annak a férfinak, aki a mólón fekve apróbb falatokkal csalogatta a kopoltyúsokat. A floridai Islamoradában történt esetről videó is készült, mert a közelben állók egyike épp le akarta filmezni az etetést. A jelenet szemtanúi közül többen sikoltozni kezdtek, míg a férfi mellett állók megpróbálták lefeszíteni a mintegy másfél méteres lényt.

A felvétel tanúsága szerint a férfi több mint egy percen keresztül küzd, hogy kiszabadítsa a karját, közben a hal többször is elengedi, de egy pillanattal később már újra támad, az előbb elkapott jobb karja helyett a férfi baljába kapaszkodik, egyszer még a földre is lerántja és a vad vergődés közepette kevés híja volt, hogy nem rántotta be magával együtt a vízbe, de végül sikerült a férfinek kiszabadulnia.

Állapotáról nem szólnak a hírek, a videót viszont két nap alatt több mint százezren nézték meg a legnagyobb videómegosztó portálon. A tarpon nevű halfaj egyébként kifejlett állapotában 1,5-2 méteres hosszúságúra nő meg, tömege akár a 160 kilogrammot is elérheti, és Amerika nyugati partjainál, az Atlanti-óceánban Brazíliától a Karib-térségig kifejezetten gyakori előfordulású. Jellemzően kisebb halakkal és rákokkal táplálkozik - meg néha az őt etető emberekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.