Nem volt kezes bárány az aligátor

Videóval! Rosszul fogott hozzá a mutatványhoz a kapitány - lerágták a kezét

Elvesztette kezét egy mocsárjáró kapitánya a floridai Everglades mocsárban, miután egy aligátor leharapta azt.

2012.06.21 13:29ma.hu

A 63 éves Wallace Weatherholt a Doug Kapitány Everglades Toursnak dolgozott Everglades Cityben, és a hivatalos jelentések szerint hat ember életét sodorta veszélybe, mikor a helyzet kicsúszott a keze közül.

Judy Chroniak-Hatt, az egyik szemtanú elmondta, Weatherholt egy halat lógatott ki a hajó oldalán és a közel háromméteres hüllő a vízből kiugorva elkapta azt. Később az aligátor még egyszer felugrott mellső mancsaival a hajóba kapaszkodott amin Judy, két idősebb hölgy valamint két gyerek utazott a kapitányon kívül.

Weatherholt akkor veszítette el a kezét, mikor elkezdte paskolni a vizet, hogy az aligátor harmadszorra is a hajóhoz jöjjön. “Ott ültem, és azon gondolkoztam, vajon tényleg ráharapott a kezére vagy csak hülyéskedik” - mondta el Chroniak-Hatt, aki szerint a férfi nagyon nyugodtan kezelte a helyzetet, amíg a segítség megérkezett.

A floridai vadőrök kézre kerítették és megölték az aligátort, majd kiszedték a leharapott testrészt annak hasából. A kapitány után küldték a Naples Community Hospitalba, de mint kiderült, nem sikerült visszavarrni. A férfit ezután a Tampa General Hospitalba szállították.

Ez az eset is remekül példázza, miért illegális az aligátorok etetése, megérintése vagy bárminemű piszkálása. Egy helyi lakos elmondta, teljesen megdöbbentette az eset, hiszen mindenki tudja a környéken, hogy nem szabad etetni a hüllőket, mert hozzászoknak és agresszívvé válnak.

Weatherholt akár hat hónap börtönt is kaphat vétségéért. A helyiek, akik ismerik az áldozatot, elmondták: nagyon kedves fickónak ismerték. Chroniak-Hatt, aki Indiana államból érkezett az Evergladesbe, elmondta, soha többet nem ül mocsárjáróba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.