Kifúrták a tetőtéri cellát

Asztallábbal lógtak meg a rabok a börtönből

Egy asztal lábát használta fel három franciaországi fogoly, hogy lyukat fúrjanak a 14. században épült börtön tetőtéri cellájának mennyezetébe, majd azon át megszökjenek.

2013.01.03 11:29ma.hu

Három rab lépett meg újév hajnalán a Franciaország keleti részén található Colmar börtönéből, majd a szomszédos törvényszék épületének oldalajtaján keresztül az utcára jutottak. A fegyintézetet még 1316-ban építették, de azóta legfeljebb apróbb felújításokat végeztek benne, így sem a biztonsága nem javult számottevően, sem pedig a rabok elhelyezésére használható hely. A mostani szökés okaként is elsősorban a túlzsúfoltságot és az épület elhanyagolt állapotát említette az illetékes ügyész, Bernard LeBeau.

A három, 19-24 év közti fogoly egy széklábat használt, hogy megbontsa a nem túl masszív tetőt a legfelső szinten lévő cellában, ezzel könnyedén kibontották a borítást és a lyukon keresztül másztak át a törvényszék épületébe. A független szakértői jelentés nyomán egy jogász pert fontolgat a börtön ellen, azt remélve, hogy az illetékes hatóságok így talán végre hajlandók lesznek megjavítani a biztonsági feltételeket.

A szökevények, akiknek elfogásáról egyelőre nincs hír, testi sértés és vandalizmus vádjával helyezeték rácsok mögé, közülük ketten előzetes letartóztatásban várták a tárgyalásukat, míg harmadik társuk két éves jogerős büntetését töltötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.