Nem tudni miképpen lógott meg a madár

Hajsza egy szökevény pingvin után

Egy tokiói akvárium mindent megtesz, hogy előkerítse a megszökött röpkétlent, akit utoljára a Tokiói-öböl felé láttak menekülni.

2012.03.06 17:29Konrád - ma.hu

Az egy éves Humboldt pingvin, akit a Japán fővárosban a folyótorkolat környékén fedeztek fel, vélhetően egy falat is leküzdött a szökés közben a Tokyo Sea Life Parkból, ahol 134 társával élt együtt.

“Először akkor fogtunk gyanút, hogy egy pingvin megszökött mikor az egyik szomszédos állatkert igazgatója egy fotót küldött emailen” - mondta el Takashi Sugino. Elmondása szerint a befogást nagyon megnehezíti, hogy a madár “óriási sebességgel” úszott.

A 60 centiméteres pingvint a Tokiói-öbölbe ömlő Kjú-Edo folyó torkolatánál látták fürdőzni utoljára. A park hivatalnokai mindent megtesznek, hogy elcsípjék a szökevényt, noha a menekülése mikéntjéről még nincs pontos információjuk.

A Humboldt pingvinek Dél-Amerika partjainál, és Chile valamint Peru partközeli szigetein költenek. Számuk rohamosan fogyatkozik, köszönhetően az El Nino miatt növekvő vízhőmérsékletnek, valamint a kevés élelemnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.