A gengszter ranglétra legalján

2012 leghülyébb bűnözői - videóval

Noha néhány nap még hátra van az évből, se szeri, se száma a mögöttünk álló esztendőről készült összefoglalónak, ám viszonylag kevesen foglalkoznak azokkal a bűnözőkkel, akik finoman szólva sem érnek fel az Ocean's 11 csúcsrablóival.

2012.12.28 13:29ma.hu

Pedig 2012-ben is volt néhány “jóképességű” törvényszegő, akik zsenialitását kamerák is rögzítették.

Első versenyzőnk egy autó tolvaj, akinek kiválóan megtervezett menekülése könnyeket csalna Vin Diesel és Paul Walker szemébe. A kínai férfinak sikerült a délutáni csúcsforgalom idejére időzítenie a tökéletes bűntény elkövetését. Miközben megpróbált az őt sétálva követő rendőrök elől elmenekülni, miközben 13 kocsit amortizált le a döbbent szemtanúk hitetlenkedő pillantásaitól övezve. A dodzsem véget ért és a tolvaj lakat alá került.

Valószínűleg nem kapja meg a Favellák Ura címet az a zseniális brazil bankrabló sem, aki képes volt őrködés közben saját lábába lőni. A biztonsági kamerák felvételén jól látható, ahogy az elvetemült banda kirámolja a pénzintézetet, de a kissé ideges, őrszemnek hátrahagyott fickó a kezében szorongatott pisztollyal gyorsan harcképtelenné teszi saját magát. Szívszorongató a kép, ahogy a sikeres rablás után a banda elhagyja a tett helyszínét, és hősünk alig képes bicegve lépést tartani a kollégáival.

(A cikk a videó után folytatódik!)

Sokan vádolják Supermant azzal, hogy a szemüveg rettenetesen gyenge álruha. Valószínűleg a képregényhős egyszerűsége ihlette meg - vagy szimplán nagyon lusta volt - azt a brit férfit, aki egy szürke alsónadrággal a fején rabolt ki egy angliai boltot. A nyomozás során annyit sikerült megállapítani, hogy a fehérnemű tiszta állapotban avanzsált sí maszkká.

Szintén Anglia, szintén bolti rablás. A rosszfiú itt már felkészültebb volt, hiszen a célnak megfelelő sí maszkban és kesztyűben hajtotta végre a jogsértést. Ugyanakkor némileg türelmetlen lehetett, hiszen az üzletből kifelé menet, még a kamerák kereszttüzében vette le fejéről az álcát. Ráadásul - talán az idegesség miatt- az üzletből törtnő menekülés is nehézséget okozott, végül szegény alkalmazottnak kellett kinyitnia az ajtót a rosszfiúnak.

(Ez ugyanaz a videó, azért tettük be ide is, hogy ne kelljen görgetnie!)

Mondjuk úgy, hogy az angol rablók a századok során elvesztették azt a bátorságot, ami Robin Hood sajátja volt. 2012 leggyávább gonosztevője rendkívül félelmetesen kezdett, ijesztő álruhában egy bozótvágót szorongatva tört rá a boltra, csak azért, hogy fejvesztve meneküljön a még nála is rettentőbb tulajdonostól. Az erősen nyugdíjas korú bácsi, a sok országban tömegpusztító fegyverkén számon tartott felmosó fával védte meg értékeit. Úgy tűnik, a buliba később egy hokiütővel becsatlakozó fiára nem is volt igazán szükség.

A rendőri munka komoly hivatás, és mint az a videóból egyértelműen kiderül, a távol-kelet bűnüldözői semmilyen nehézségtől nem riadnak vissza, ha idióta sofőröket kell feltartóztatni. A testület hőse címet idén megosztva kapja egy kínai illetve egy vietnami rendőr. Az első egy benzinkúton próbál intézkedést foganatosítani egy rendszámtáblával nem rendelkező autóssal szemben, aki inkább a menekülést választotta nem zavartatva magát attól, hogy a rendőr a motorháztetőn fekszik. A vietnami kolléga pedig egy buszt szeretett volna megbírságolni, de a sofőr fontosabbnak érezte a menetrend betartását, ezért az ablaktörlőbe kapaszkodó fakabáttal mit sem törődve száguldott a következő megállóig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.