Bérgyilkost fogadott fel az apa

Inkább megölette a lányát, de nem adta a vőlegényéhez

Valószínűleg már nem jut ki élve a börtönből az a férfi, aki bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje a lányát és annak vőlegényét. Az ok az volt, hogy nem helyeselte a kapcsolatukat.

2012.12.20 17:29ma.hu

Nem helyeselte lánya és udvarlója kapcsolatát egy lengyel apa, így amikor minden igyekezete ellenére az ifjú pár mégis úgy döntött, összeházasodnak, a férfi végzetes tettre szánta el magát. Felbérelt egy férfit és 150 ezer lengyel zlotyt (10 millió forint) fizetett azért, hogy lője le úgy a vőlegényt, mint a saját lányát.

A merényletet a 65 éves Tadeusz Boganski hajtotta végre, őt a bíróság 25 év börtönre ítélte, a menekülésében segítséget nyújtó 67 éves sofőrnek, Wieslaw Jadrynak 15 évet kell a rács mögött töltenie. Ugyancsak 15 évet kapott a 67 éves Eugene Wielszynski, aki kitervelte a részleteket. Az 51 éves Piotr Limanowskit - az apát - a bíróság 15 év börtönre ítélte a bérgyilkos-banda felfogadásáért.

"Megdöbbentően túlzott reakció [a házasság ellenzésére] és nagyon súlyos bűncselekménynek számít. Az elítéltek közül többen már annyira idősek, hogy valószínűleg a rácsok mögött éri őket a halál" - mondta az ügyészség szóvivője, miután meghozták az ítéletet a 32 éves Eva és szerelme, Konrad Pietrowski meggyilkolása ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.