Rablótámadásnak álcázta a gyilkosságot

Nászútjukon ölette meg feleségét: bérgyilkost fogadott a férj

Saját újdonsült férje ölette meg két évvel ezelőtt a 28 éves Anni Dewanit, miközben épp a nászútjukat töltötték: már jó előre felbérelte a gyilkost. A bíróság most hozott ítéletet a kacifántos ügyben.

2012.11.19 15:29ma.hu

Bűnösnek találta az esküdtszék azt a férfit, aki két évvel ezelőtt nászútjukon ölette meg ifjú feleségét: a 30 éves Shrien Dewani már elindulásuk előtt megszervezte a gyilkosságot, amelyet egyszerű emberrablásként állítottak be. A tárgyalás során kiderült, hogy a brit férfi bérgyilkost fogadott a dél-afrikai nászútjuk idejére, és eleinte minden jel arra mutatott, hogy egyszerű autóeltérítésnek esett áldozatul a friss házaspár, amikor rájuk támadott a 25 éves Xolile Mngeni. Ám ahogy gyűltek a vallomások, a nyomozóknak gyanús lett néhány momentum, és nem kellett sok hozzá, hogy kiderüljön: a férj is nyakig benne van a kegyetlen kivégzésben.

Mngenire így a hétfői bírósági ítéletben csak az előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés és illegális lőfegyver-birtoklás miatt szabtak ki büntetést, Dewani elrablásáért viszont nem büntették, hisz kiderült, hogy az nem volt valódi emberrablás - adta hírül a Daily Mail című brit lap. Az álrablásban egyébként egy harmadik személy is részt vett, aki szintén börtönbüntetést kapott. A taxisofőrként dolgozó Mngeni az első vallomásában részletesen beszámolt arról, hogyan könyörgött az állítólag ismeretlen pár az életéért, ő pedig azt mondta, adják oda a telefonjukat és a videókamerát, különben megöli őket.

Később a férjet kitették az autóból az úton, a feleség holttestét viszont csak jóval később találták meg a nyomozók. A felbujtó férjet jelenleg egy klinika szigorúan őrzött pszichiátriai osztályán tartják megfigyelés alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.