Visszaeső betörőket emlékeztetnek a rendőrök

"Tudjuk, hol laksz és figyelünk!" - karácsonyi üdvözlet a rendőrségtől

Képeslapot küldtek a rendőrök a visszaeső betörőknek, de nem azért, hogy jókívánságaikat tolmácsolják, inkább figyelmeztetésnek szánják, nehogy valami rosszat tegyenek az ünnepek alatt.

2012.12.12 13:29ma.hu

Képeslapot visz a postás a visszaeső sorozatbetörőknek a rendőrségtől, ám ebben nem a szokásos karácsonyi jókívánságok fognak állni, sokkal inkább egy emlékeztető arra vonatkozóan, hogy szem előtt lesznek az ünnepek alatt is. "Ne felejtsd el: tudjuk, ki vagy és hol laksz!" - áll a kártyán az üzenet. "Ha újabb bűncselekményt követsz el, levadászunk és bezárunk!" - intik a rend éber őrei a bűnözőket. A meghökkentő akciót a kelet-angliai Surrey rendőrsége vezette be egy betörésellenes kampány részeként, amelyet az őszi és téli hónapokban megemelkedő betörési statisztikák indokoltak - számolt be a Metro című brit napilap.

"A karácsonyi időszak mindig izgalmas, és az emberek figyelmetlenebbé válhatnak az otthoni biztonságot illetően, épp akkor, amikor a leginkább szükség lenne az óvatosságra" - fejtette ki Ray Blythe felügyelő. "A rendőrség kimutatásai szerint az ünnepi időszakban országszerte nő a betöréses bűncselekmények száma, a hosszú és sötét éjszakák alatt, amikor az emberek drága ajándékokat vásárolnak és adnak szeretteiknek."

A detektív azt is hozzátette, hogy nem riogatni szeretnék a lakókat, csupán óvatosságra inteni őket, hisz a legutolsó, amit ilyenkor szeretnénk, hogy reggelre arra ébredjünk, hogy sehol nincs nyoma az este kapott ajándékoknak.

Képeslap ide vagy oda, a jóhiszemű házigazdáknak nemcsak Angliában kell fokozottan ügyelniük otthonaik biztonságára!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.