Több tízmilliós összeget lopott

Mellrákot hazudott, hogy megkopassza a barátait

"Megkérdeztem, és ők adtak" - ezzel védekezett a bíróság előtt az a nő, aki több millió forintnak megfelelő összeget csalt ki barátaiból az együttérzésükre alapozva.

2012.12.10 13:29ma.hu

30 hónap börtönre ítéltek egy nőt Svájcban, miután kiderült, hogy mintegy 85 millió forintnak megfelelő összeggel rövidítette meg barátait, ráadásul úgy, hogy azok önként adták át megtakarított pénzüket. Az 59 éves Melodie Barjavel morbid trükkel vette őket rá a jótékonykodásra: azt hazudta nekik, hogy korábban, németországi tartózkodása idején mellrákkal kezelték, de az egészségbiztosító nem volt hajlandó téríteni a kezelése költségeit, ezért eladósodott.

Barjavel valóban hosszabb időt töltött előtte Németországban, így a barátok számára még hihető is volt a történet, arról azonban egyikük sem tudott, hogy nem egy kórház, hanem egy börtön falai között "vendégeskedett" a nő - épp csalás miatt! Az újabb átverésig csak néhány hónapot várt, míg elhíresztelte az ismerősök között a szomorú "betegségét".

A 20 sértett egyike egy 140 ezer svájci frank (33 millió forint) értékű életbiztosítását váltotta vissza, hogy segíthessen - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Amikor a bíróság megkérdezte a csalót, mit tud felhozni a mentségére, ő csak annyit felelt: "Megkérdeztem, és ők adtak." A bíró felháborítónak nevezte, hogy az emberi önzetlenségre alapozva, rákot hazudva követte el tettét a nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.