Nem jöhet ki a háziőrizetből

Nyugtatókúrára ítélték a terrorista kandúrt

Wingrave-i rém néven ismerik azt a macskát a brit város után elnevezve, amelyik az egész környéket rettegésben tartja: nemcsak kutyákra támad, de ember is szorult már hosszú kórházi ellátásra miatta.

2012.11.09 07:29ma.hu / MTI

Házi őrizetre és nyugtatótea-kúrára fogták az angliai Wilgrave települést terrorizáló macskát, gazdája azt reméli, hogy ettől talán véget érnek az örökös attrocitások. Az Oscar névre hallgató öt éves jószág ugyanis annyira agresszív, hogy szinte minden napra jut valami kihágása, aminek köszönhetően már a rendőrségen is vaskos akta jött össze a garázdaságaiból.

A kandúr elképesztően vakmerő, emiatt azonban nemcsak a fajtatársaira, vagy a kutyákra nézve veszélyes, hanem az embereket is gondolkodás nélkül megtámadja, egy 77 éves férfit egy hétig kellett a kórházban tartani, mire kiheverte sérüléseit. Emellett rendszeresen ellopkodja a környékbeliek élelmét is, ami további bosszúságot okoz a szomszédoknak.

A számtalan feljelentés ellenére, amelyet a lakók indítottak ellene a rendőrségen, Caroline Hughes szerint otthon kifejezetten szelíd és barátságos, így maga sem tudja mire vélni, miért válik vadmacskává, amint átlépi a ház küszöbét. "Talán a sztárság szállt a fejébe" - vélte, az egyik nagy bútorgyár reklámfilmjében ugyanis Oscar játszotta a főszerepet.

Egy darabig azonban most biztosan nem engedi ki a házból a vérszomjas terrormacskát, azt pedig csak az idő fogja megmutatni, vajon lenyugtatja-e az állatot a gyógynövényekből készült főzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.