Hetek óta lopkodta valaki a pénzt

Meglett a tolvaj: macska dézsmálta az iroda házipénztárát

Csapdát állítottak és egy rejtett kamerát is felszereltek abban az irodában, amelyikben hetek óta rendszeresen eltűnt a házipénztár egy része, aztán türelmesen várták, hogy felbukkanjon a tolvaj.

2012.10.26 07:29ma.hu

Alaposan elcsodálkoztak a tisztviselők, amikor kiderült, ki az irodai tolvaj, aki az elmúlt néhány hét alatt több mint 65 ezer forintnak megfelelő lengyel zlotyt vágott zsebre egy Swinoujscie-i állatmentő központ házipénztárából. Felszereltek egy rejtett kamerát, majd kitettek egy kupac bankjegyet, hogy kellően csábító legyen a tolvajnak, aztán csak türelmesen vártak, hogy felbukkanjon az enyveskezű kolléga.

Ám a tolvaj nem két, hanem négy lábon érkezett, mégpedig a Clement nevű burmai fajtájú macska személyében: pontban éjfélkor egyenesen az asztalhoz sétált, a szájába kapta a pénzt, majd elrejtette a kanapé egy résében. Hamarosan az összes eltűnt pénz is előkerült ugyanonnan, a munkatársak pedig igencsak megkönnyebbültek, amikor kiderült, hogy nem egymásra kell gyanakodniuk - aminek következtében a hangulat meglehetősen feszültté vált az utóbbi egy hónapban.

"Csodálkoztunk, amikor kiderült az igazság. Tudtuk, hogy szereti a tollakat, a vonalzókat és az egyéb tárgyakat, de sosem hittük volna, hogy pénzt is lop" - mondta a központ menedzsere, Alina Celniak. Arról nem számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap, hogy mivel büntették meg a kleptomacskát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.